FUIK & Farsø KFUM HK smider tøjet

På billedet aflevere Formanden for FUIK, Kim Nyby, de mange sække med spille tøj til Dansk Røde Kors.

På billedet aflevere Formanden for FUIK, Kim Nyby, de mange sække med spille tøj til Dansk Røde Kors.

Farsø-Ullits IK og Farsø KFUM HK smider tøjet til fordel for Dansk Røde Kors.

Farsø-Ullits IK og Farsø KFUM HK kunne i forbindelse med landsindsamlingen Smid Tøjet, aflevere ca. 200 kg aflagt spilletøj til Genbrugsbutikken i Farsø.

Ny tøjsponsor og skiftet af hovesponsor fra Sparekassen Farsø til Den Jyske Sparekasse havde lagt grunden for den store mængde tøj – tøj der i funktionalitet ikke fejlede noget som helst og som sagtens kan anvendes andre steder end lige i Farsø.
– Det er vores håb at det aflagte spilletøj kan finde anvendelse i flygtningelejre, katastrofeområder, på børnehjem eller andre steder hvor mennesker er i nød, siger formanden for FUIK, Kim Nyby, og fortsætter ”vi ser altid glade ansigter, når bolden kommer i spil. Det er ligesom om man glemmer bekymringerne, når først spillet kommer i gang og bolden triller. Derfor håber vi, at det spilletøj vi ikke længere kan bruge, kan sprede glæde andre steder i verden.”

Farsø KFUM HKs formand Morten Nielsen supplere: -Når FUIK og Farsø KFUM HK er gået sammen om donationen skyldes det bl.a. at FUIK aflevere hvide trøjer mens Farsø KFUM HK afleverer gule trøjer. Måske der så sidder en koordinator ved Dansk Røde Kors og tænker, at tøjet kan pakkes i sæt til to hold – et sæt med hvide og et med gule trøjer – så det er muligt at etablere turneringer et eller andet sted i verden.